default_mobilelogo

Expositie: ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu’

                             28 juni- 13 september 2019

 

WESTKAPELLE – Tijdens de zomerperiode gaan de deuren van de Moriakerk in Westkapelle elke vrijdagmiddag open voor het publiek. Bezoekers maken er kennis met het kerkelijk leven in het dorp door de expositie ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu”.  Intussen zorgen organisten voor de muzikale omlijsting met orgelspel.

Deze expositie is een uniek samenwerkingsverband tussen leden van de drie kerken in Westkapelle: de Protestantse Gemeente, de Vrije Evangelische gemeente en de Gereformeerde gemeente. De drie deelnemende kerken hebben ieder twee informatiepanelen over hun eigen gemeente samengesteld. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan verdwenen kerken, zoals de Willibrorduskerk (nu in gebruik als vuurtoren) en de Molukse kerk.

We zouden het op prijs stellen als u aandacht wil besteden aan de expositie!

Tijdens de bezichtigingsdagen (15.00 -17.30 uur) zal er altijd iemand aanwezig zijn om een toelichting te geven over de expositie.

Op 14 september, tijdens de Monumentendag, is de kerk en de expositie ook te bezoeken, van 10.00 – 17.00 uur.

      

 OPENSTELLING MORIAKERK MET EXPOSITIE: ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu’.

Open Monumentendag zaterdag 14 september 2019

Tijdens de Open Monumentendag gaan de deuren van de Moriakerk Markt 67 in Westkapelle van 10.00 tot 17.00 uur voor u open. Organisten zorgen voor orgelspel op het ‘ Van Leeuwen ’ orgel en het ‘ Leeflang ’ orgel. Bezoekers maken naast het interieur van de Moriakerk ook kennis met het kerkelijk leven op het dorp door de expositie ‘Westkapelle en haar kerken, toen en nu’ . Als extra bij de expositie is een mooie power point presentatie te zien. De expositie is een uniek samenwerkingsverband tussen leden van de drie kerken op Westkapelle: de Protestantse Gemeente, de Vrije Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Gemeente. De drie deelnemende kerken hebben ieder twee informatiepanelen over hun eigen gemeente samengesteld. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan verdwenen kerken, zoals de Molukse kerk en de Willibrorduskerk (nu in gebruik als vuurtoren en tijdens deze Open Monumentendag ook te bezichtigen). Gastheren / gastvrouwen zullen aanwezig zijn om een toelichting te geven.