default_mobilelogo

Expositie 'Westkapelle en haar kerken, toen en nu'

Omstreeks april 2018 ben ik gevraagd om eens te informeren bij de drie kerkelijke gemeentes die Westkapelle rijk is of er animo zou zijn voor een expositie die gaat over de kerken. Hoe is het Evangelie ooit op Westkapelle gekomen. Wat gebeurde er vervolgens?

In diverse vergaderingen hebben we gebrainstormd over de inhoud en kwamen uit bij diverse algemene panelen die de geschiedenis laten zien. Verder heeft elke gemeente haar medewerking gegeven zodat er van de Gereformeerde Gemeente, de PKN en de Vrije Evangelische Gemeente twee panelen opgemaakt zijn.

Voor het totaaloverzicht is er een Tijdlijnpaneel.

Bij de opening van het gerenoveerde Polderhuis zal deze expositie te zien zijn op de cultuurmuur. In totaal 10 panelen met veel geschiedenis en leuke anekdotes.

Nieuwsgierig ? Noteer dan de data; 8 februari - 12 april

Groeten Ellen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezellig Samen Eten

Een keer geen zin om te koken en vind je het gezellig om samen met anderen te eten, dan is deze uitnodiging voor jou.

Dit is een deel van de tekst op de flyer die nu een aantal malen door Westkapelle is gegaan. En de inwoners hebben het begrepen. De afgelopen maanden waren er telkens 12 tot 15 personen (incl. de organisatie), wat aangeeft dat deze, door onze gemeente opgezette actie, zinvol is. Het team heeft in oktober een 3 gangendiner gemaakt met o.a. soep naar keuze, hachee of goulash en een heerlijk dessert na. November werd de winterkost aangekondigd. Snert en pannenkoeken en een vrolijk dessert na. Afgelopen maand werd er luxe gekookt en werd het Kerstdiner opgediend. We horen van alle kanten dat het smakelijk eten is, dat het gezellig is. Het voldoet aan een behoefte. Daarom gaan we ook door met het Gezellig Samen Eten maar zullen we geen flyers meer door het dorp sturen. Wel wordt het kenbaar gemaakt op de borden bij de toren en de dijk en zullen er posters komen op plaatsen waar veel mensen komen. Sluit gerust eens aan op deze avond die om 17.30 uur begint en ongeveer tot 19.30 uur duurt. De volgende data is het weer ‘Gezellig Samen Eten’:

Donderdag 17 januari Donderdag 21 februari Donderdag 21 maart

Graag tot ziens

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De kerkenraad van de Vrije Evangelische Gemeente Westkapelle wenst alle lezers van dit gemeenteblad veel geluk, een goede gezondheid en Gods onmisbare zegen toe voor het nieuwe jaar. 


Tijdens de erediensten op zondagmorgen is er elke week (m.u.v. de 1e zondag van de maand) kindernevendienst voor alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool. De leiding vertelt een verhaal uit de Bijbel en de kinderen maken een werkje over een Bijbelse gebeurtenis.

Op zondag 6 januari willen we na de dienst een bidstond houden en op zondag 3 februari hopen we het Avondmaal te vieren.

Op de zondagen 13 en 27 januari en 10 en 24 februari bent u na de dienst van harte uitgenodigd voor het koffiedrinken in de consistorie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben jij op zoek naar medechristenen van jouw leeftijd?

Dan ben je van harte uitgenodigd om langs te komen.

Eens per maand wordt er in het gebouw van het Calvijn College te Goes op zaterdagavond een jongerenbijbelstudie gehouden.

Er komen gemiddeld zo’n 80 jongeren van allerlei pluimage bij elkaar. Ben je tussen de 12 en 25 jaar dan ben je van harte welkom.

Een avond begint met samen te zingen onder begeleiding van muziekinstrumenten die men zelf kan bespelen. Er volgt een toespraak over een Bijbels onderwerp. Dan is er pauze en vervolgens wordt er in kleine groepen per leeftijdscategorie met een leid(st)er in een aparte ruimte over het onderwerp gesproken.

De avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot ca. 22.00 uur.

Data: 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 25 mei en 29 juni.

Kom langs en ervaar het ‘samen christen zijn’.

Voor informatie: https://sites.google.com/site/weeseenlicht/home Er is ook een FB pagina van Wees een licht.