default_mobilelogo

Een nieuw jaar is begonnen. Ik weet niet hoe dat bij u is, maar ik denk op het eind van het dagboek: wat ga ik doen? Een nieuwe aanschaffen of een oud dagboek hergebruiken?

De afgelopen jaren was deze vraag overbodig, want we kregen vanuit de kerk een dagboek ‘Het Rechte Spoor’. Voor 2019 wordt deze actie niet herhaald. Er zijn wel enkele exemplaren bij Ellen te koop voor € 1,50 p/st.

Dit jaar moet ik er weer werk van maken. Wordt het een oude of een nieuwe? Gelukkig is er het internet waar je eenvoudig informatie kan halen uit het enorme aanbod. Enkele dagboeken heb ik voor u op een rij gezet.

Goede Moed

Een bijbels dagboek als ondersteuning voor het geloofsleven. Goede Moed bevat 365 Bijbelse meditaties, voor elke dag een. Iedere maand wordt ingezoomd op een bepaald Bijbelboek of een Bijbels thema. Goede Moed is geschikt voor jong en oud en zeker ook voor gebruik aan tafel met het gezin.

Lichtstralen uit het Woord

Lichtstralen uit het Woord is de evangelische dagkalender voor 2019 met aansprekende Bijbelse inhoud. Bruikbaar als dagboek, als handleiding bij stille tijd of als evangelisatiemiddel. Voorop elke kalenderpagina staat een leesrooster en een overdenking. Op de achterkant staan korte verhalen, gedichten, citaten en mini-preekjes. Lichtstralen uit het Woord is voor veel evangelische gezinnen al jarenlang een vast en gewaardeerd onderdeel van hun dag.

Bijbelsdagboek kracht voor elke dag.

Dit succesvolle dagboek biedt afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Sommige maanden wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om een of enkele Bijbelboeken door te lopen. Iedere bijdrage bestaat uit een Bijbelgedeelte om te lezen, een uitgeschreven kerntekst en een meditatie. Daarbij wordt een psalm, gezang of lied opgegeven om te zingen. Op sommige dagen wordt een bezinningsvraag gesteld om over na te denken en eventueel in gezinsverband te bespreken, of er wordt een gebedspunt aangereikt.

Het geheim van de Hoogste

Het geheim van de Hoogste omschreven als ‘Puntig, praktisch en poëtisch.’ Less is more, was mijn motto bij het schrijven. Ik wilde in weinig woorden veel gezegd hebben. De compacte stukjes maken dit dagboek onder meer geschikt voor een kort meditatief moment in de ochtend. Het was mijn streven dat de slotzin een eyecatcher zou zijn, een uitsmijter die bij de lezer blijft hangen.

Ook namens Nelie wens ik u veel leesplezier toe in 2019. 


Ellen